+387 60 34 47 774

asocijacijaecdl@gmail.com

Olimpijska 20/5, 71000 Sarajevo

Projekat „Girls' SelfeSTEM“

Projekat „Girls’ SelfeSTEM“

Projekat „Girl’ SelfeSTEM“ realiziarn je 2017 i 2018. God. u Tomislavgradu, Maglaju i Rogatici, kroz niz radionica sa srednjoškolkama iz oblasti nauke, tehnologije, ekonomije i matematike (eng. STEM – science, technology, economics, mathematics). U projektu je sudjelovalo 47 učenica srednjih škola iz tri grada: Rogatica, Maglaj i Tomislavgrad

“Sam naziv projekta predstavlja igru riječi, ali je njegov cilj ohrabriti mlade žene da se educiraju i grade karijeru u najperspektivnijim oblastima za u kojima je potražnja za kvalitetnim kadrovima sve veća i veća. Cilj Asocijacije informatičara u BiH je da kroz ovaj projekta promovira digitalnu pismenost u BiH, ali i utjecaj na sistem obrazovanja da poboljša nastavni program i približi savremenim tehnološkim trendovima.

ECDL Fondacija kao nosilac je međunarodno priznatog ECDL/ICDL standarda za certificiranje vještina korištenja informacionih i komunikacijskih tehnologija, svake godine dodijeljuje nagrade najuspješnijim projektima.

Asocijacija za projekat „Girl’ SelfeSTEM“ na forumu u Pragu 2018. Godine dobila najveće priznanje za oblast ECDL u obrazovanju, čime smo krunisali naš rad i uspješnost projekta.

Asocijacija informatičara u BiH postala je članica ECDL Fondacije prije 15 godina, i nosilac je nacionalne licence za certificiranje za ECDL certifikate. Asocijacija razvija mrežu ovlaštenih ECDL centara u BiH.

Tags:
projekti
en_GBEnglish